Hírek

Ciprusi élővilág

Ciprusi élővilág

A ciprusi élővilág számos különleges fajt magába foglal, beleértve a sziget számára jellemző szamarakat és teknősöket is. Az itteni változatos éghajlat és táj sokféle állat- és növényfaj számára biztosít otthont. Az érintetlen partszakaszoktól a hegyvidékekig és az erdős területekig terjedő változatos környezet lehetővé teszi különleges élőlények számára, hogy alkalmazkodjanak és fejlődjenek az adott feltételekhez.

Tovább olvasom >
Ciprus Cyprus Constructions fejlesztő cég

Ciprus Cyprus Constructions projektek

Az alábbi cikkben bemutatjuk egyik ciprusi partnerünket, a Cyprus Constructions-t. A szigeten több ingatlanfejlesztő céggel állunk kapcsolatban és a Cyprus Constructions csapata az egyik, akiknek a projektjeit ajánljuk ügyfeleinknek.

Tovább olvasom >
Miért nem lett Ciprus Görögország része

Miért nem lett Ciprus Görögország része?

Ciprus történelme gazdag és sokszínű és a sziget geopolitikai helyzete miatt számos különböző civilizáció és hatalmi központ uralta azt az évezredek során. A sziget történelmének mélyreható megértése érdekében érdemes visszatekinteni az ókori időkbe.

Tovább olvasom >
Ciprusi mítoszok, a legendák szigete

Ciprusi mítoszok, a legendák szigete

Ciprus szigetéről sokszínű mítoszokat és legendákat találhatunk, melyek a görög mitológia és a helyi hagyományok keveredéséből alakultak ki. Ezek a történetek és legendák a sziget történelmét és kultúráját is gazdagítják. Az alábbiakban bemutatunk néhány ciprusi mítoszt és legendát.

Tovább olvasom >
A ciprusi konyha. ciprusi ételek

A ciprusi konyha

Az ember szó szerint heteket tölthet el úgy a szigeten, hogy nem fog kifogyni a kipróbálandó ciprusi ételekből, a megkóstolandó desszertekből és a helyi ciprusi finomságokból.

Tovább olvasom >
Ciprusi síszezon Egy Rejtett Téli Paradicsom

Ciprusi síszezon: Egy Rejtett Téli Paradicsom

Amikor téli sportokról és havas hegyekről beszélünk, Ciprus általában nem az első helyen szerepel a gondolatainkban. Ezt a szigetországot ugyanis a tengerparti vakációk és napsütéses nyarak jellemzik. De van egy rejtett titok: a ciprusi síszezon, a síelés lehetősége a Tróodosz hegységben.

Tovább olvasom >
PRESTON Properties-Nyugdíjas évek Cipruson

Nyugdíjas évek Cipruson

Évi 340 napsütéses nap, enyhe tél, tengeri szellő, hegyi levegő. Ezek a tényezők segítenek, hogy a nyugdíjas évek Cipruson kellemesen teljenek. Mindezek a tényezők nemcsak az egészséges emberek számára kedveznek, hanem a szív- és érrendszeri betegségekben és asztmában szenvedőknek is egy megnyugtató környezet.

Tovább olvasom >
Ciprusi macskák- ciprus a macskák szigete

Ciprusi macskák

Ha szereted a cicákat, Ciprust is szeretni fogod: kb. másfél millió macska él itt és ha összevetjük ezt az itt elő lakosok számával, akkor több, mint egy macska jut minden emberre.

Tovább olvasom >
Önismeret a munkaerőpiacon és a fenntarthatóságban-Fáklya Rádió beszélgetés

Önismeret a munkaerőpiacon és a fenntarthatóságban-Fáklya Rádió beszélgetés

Új megközelítésben beszéltünk a fenntarthatóság szegmenseiről, amely az önismerettől kiindulva jut el a munkaerőpiacon át a fenntartható jövőig.
Marosi László a SkillX Technologies Zrt vezérigazgatója bemutatta, hogy a Meló diáknál és a VOSZ-nál miképpen tesznek a fenntarthatóságért. 
Hegyvári Bálint a PRESTON nemzetközi cégcsoport marketing és értékesítési igazgatója a PRESTON-t képviselte a témában.

Tovább olvasom >
Észak-ciprusi programok

Észak-ciprusi programok

Észak-Ciprus (hivatalosan Észak-Ciprusi Török Köztársaság) egy gyönyörű földrajzi terület a Földközi-tenger keleti részén és számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatóknak. A hosszú szezon, a több, mint 200 napnyi napsütés mellett számos szabadidős programmal is várja a látogatókat. A főbb szabadidős úticélok közül kiemelkednek a kaszinók és a golfpályák. Az alábbiakban ízelítőül bemutatunk néhány turisztikai célpontot, kaszinót, golfklubot és beach bárt Észak-Cipruson.

Tovább olvasom >
Legolcsóbb tengerparti ingatlanok-Észak-Ciprus

Legolcsóbb tengerparti ingatlanok

Legolcsóbb tengerparti ingatlanok egy mediterrán szigeten. A PRESTON Business Kft. olyan helyszíneket választ az ingatlanbefektetésekhez, amelyeket a szakértők kifejezetten befektetésre alkalmasnak találnak. Ennek eredményeképpen fordítottuk a figyelmünket Észak-Ciprus felé is.

Tovább olvasom >
Eladó ingatlanok Cipruson- tengerparti ingatlanok-bastaslar-PRESTON

Eladó ingatlanok Cipruson- tengerparti ingatlanok

Eladó ingatlanok Cipruson- tengerparti ingatlanok. Ciprus, a Földközi-tenger ölelésében fekvő sziget, sokak számára az álom otthonának helyszíne. A gyönyörű tengerpartok, a napos idő, és a gazdag kultúra mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Ciprus az egyik legjobb ingatlanbefektetési lehetőségét kínálja. Ha kíváncsi az eladó ingatlanokra Cipruson és a bennük rejlő lehetőségekben, olvassa el cikkünket. 

Tovább olvasom >
Külföldi ingatlanbefektetés

Külföldi ingatlanbefektetés

Belföldi-, vagy külföldi ingatlanbefektetés? 
Minden befektetési lehetőségnek megvannak az előnyei és kockázatai, a befektetőknek pedig figyelembe kell venniük a pénzügyi helyzetüket, céljaikat és a kockázatokat, mielőtt döntést hoznának. Diverzifikáció, kutatás és szakértői tanácsadás segíthet a befektetőknek a legjobb döntések meghozatalában.

Tovább olvasom >
PRESTON Business Kft. Cégünk bemutatkozása-2

PRESTON Business Kft. – Cégünk bemutatkozása

Cégünk, a PRESTON Business Kft célja a saját-, és a ránk bízott tőke hosszú távú, fokozatos növelése. Különösen három kulcsfontosságú tevékenységi területre összpontosítunk. Az ingatlanpiacra, a fenntartható energiaiparra és a kriptopiacra.
Filip Navrátil 2016-ban alapította a vállalatot, és építette fel az iparágban sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberekből álló csapatot.

Tovább olvasom >
Ciprusi repülőút hossza

Ciprusi repülőút hossza

Magyarországról Ciprusra induló utazók számára a legtöbb rendelkezésre álló járat a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indul. Nézzük hát a kínálatot. Átszállás nélkül Budapestről Ciprusra repülni 3 óra körüli menetidővel jár.

Az összehasonlító oldalára kattintva az eddigi keresés legkedvezőbb árfekvésű jegyeit találhatjuk. A Budapest – Larnaka viszonylatban 44 eurótól 130 euroig széles a skála (17 000 – 50 000 forint), átlagosan 31 és 40 ezer forint körül mozognak. De best dealként itt is elérhető a 21 eurós repjegy is (7980 forintért).

Tovább olvasom >
Jogbiztonság Cipruson

Jogbiztonság Cipruson

Jogbiztonság Cipruson- kialakulás és múlt. Modern kori történetét ismét brit fennhatóság alatt kezdte meg. Gazdag történelmét és kultúráját pont ez a sokféleség határozza meg. A brit fennhatóság pedig a modern kori jogi alapok meghatározójává is vált. A jogrendszer és a jogbiztonság cipruson tehát a mai napig az angolszász hagyományokon nyugszik. A brit uralom alatt a sziget jelentős változásokon ment keresztül.

Tovább olvasom >
Önismeret a munkaerőpiacon és a fenntarthatóságban-Fáklya Rádió beszélgetés

Fáklya Rádió beszélgetés

Hegyvári Bálint a PRESTON Business Kft-t irányítja, ami tagja és fontos motorja az egész PRESTON nemzetközi cégcsoportnak, továbbá a cégcsoport nemzetközi marketing igazgatója is.

Tovább olvasom >
Ciprusi ingatlanárak alakulása

Ciprusi ingatlanárak alakulása

Következő cikkünkben a ciprusi ingatlanárak alakulását mutatjuk be elsősorban észak és dél összehasonlításával, illetve megvizsgáljuk a kereskedelmi és magánjellegű ingatlanok árait és az ezekkel összefüggő bevételek alakulását. Összevetjük az ingatlanpiac trendjeit a 2000-es évektől a pandémia utáni időszakig.

Tovább olvasom >
Ciprusi Ingatlanok - tengerparti ingatlanok elérhető áron

Ciprusi Ingatlanok: tengerparti ingatlanok elérhető áron

Az ingatlanbefektetés mindenki számára vonzó lehetőséget nyújt a hosszú távú pénzügyi stabilitás elérésére. Az észak-ciprusi ingatlanok piaca az elmúlt években kiváló lehetőségeivel toronymagasan kiemelkedik a hasonló térségekhez képest, hiszen elérhető áron kínál tengerparti ingatlanokat.

Az észak-ciprusi ingatlanok esetében nemcsak az értéknövekedésre, hanem az ingatlan kiadásából származó állandó bevételre is számítani lehet.

Tovább olvasom >
Balaton-parti-ingatlanbefektetesek

Balaton-parti ingatlanbefektetések

A Balaton, befektetési célpontként különösen népszerű célpont. Az itt lévő ingatlanok sokoldalúak: családi házak, apartmanok és nyaralók. A gyönyörű kilátás, a vízpart közelsége és a kulturális programok vonzzák az idelátogatókat, ami folyamatos keresletet eredményez. Az árak a budapesti árakat közelítik, a legmagasabb négyzetméterárakat Tihanyban, Keszthelyen, Siófokon és Balatonfüreden találtuk.

Tovább olvasom >
Ciprus története röviden

Ciprus története

Ciprus területe évtizedek óta fel van osztva a török és a görög ciprióták között. A geopolitikailag jelentős elhelyezkedés, Európa, Afrika és Ázsia találkozásánál ősidők óta kívánatos volt nem csak a szomszédai, hanem távolabbi birodalmak számára is. Cikkünk részletesen bemutatja Ciprus történetét, a konfliktust és az egyesítési törekvéseket.

Tovább olvasom >
Új érvek Ciprus egyesítése mellett

Észak-, és Dél-Ciprus egyesítését sürgetik a nemzetközi hangok

Észak-Ciprus, a tündöklő Földközi-tengerrel körülvéve nem csak természeti szépségeiről és gazdag kulturális örökségéről híres, hanem a mediterrán éghajlatra jellemző hosszú szezonjáról is. A ciprusi szezon magával ragadó lehetőséget nyújt az idelátogatóknak, hogy élvezhessék a napfényt, a tengerpartot és a számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

Tovább olvasom >

Ciprus történelme: Múlt és Jelen

Ciprus történelme során számos kultúra találkozásának adott otthont. A sziget gazdag történelme megismerésében megérthetjük azokat az elemeket, melyek az ingatlanpiac jelenlegi helyzetét is meghatározzák. 

Tovább olvasom >
Észak-ciprusi ingatlanvásárlás folyamata

Észak-ciprusi ingatlanvásárlás folyamata

Ha az észak-ciprusi ingatlanvásárlást nézzük, akkor vannak különbségek a más országokban történő ingatlanvásárláshoz képest, de a jogi procedúra nem túl bonyolult, ha megérti a folyamatot. Az érdeklődő ügyfeleinket a végigvezetjük ezen a folyamaton. Az ügyvédválasztástól a tulajdonjog bejegyzéséig és minden egyéb fontos lépésen keresztül a vásárlás előtti időszakban.

Tovább olvasom >
Ciprusi jogrendszer és biztonság

Ciprusi jogrendszer és biztonság

Ebben a bejegyzésben a legfrissebb (2023. június) információkat osztjuk meg Önnel az Észak-Cipruson történő ingatlanvásárlásról és arról, hogy milyen jogi sajátosságokkal rendelkezik az Észak-ciprusi Török Köztársaság. A bejegyzésünket folyamatosan frissítjük az aktuális információkkal.

Tovább olvasom >
10 felejthetetlen ciprusi program

10 felejthetetlen ciprusi program

Ciprus, a Földközi-tenger utolsó gyöngyszeme, nem csak csodálatos strandokat és napfényes időjárást kínál, hanem számos izgalmas programlehetőséget is. Ez a cikk a ciprusi programokra fókuszál, bemutatva a sziget legnépszerűbb szórakozási tevékenységeit, látnivalóit és az egészségturizmus előnyeit, amelyek vonzzák a látogatókat és az ingatlanbefektetők számára is előnyösek lehetnek.

Tovább olvasom >
A ciprusi szezon

A ciprusi szezon több, mint 8 hónapig tart

Észak-Ciprus, a tündöklő Földközi-tengerrel körülvéve nem csak természeti szépségeiről és gazdag kulturális örökségéről híres, hanem a mediterrán éghajlatra jellemző hosszú szezonjáról is. A ciprusi szezon magával ragadó lehetőséget nyújt az idelátogatóknak, hogy élvezhessék a napfényt, a tengerpartot és a számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

Tovább olvasom >
Ciprusi ingatlan kiadása és ehhez tartozó szolgáltatások

Ciprusi ingatlan kiadása 180 éjszakára

Az észak-ciprusi ingatlanfejlesztők praktikus és jövedelmező szolgáltatásokat kínálnak a befektetőknek és tulajdonosoknak. Ezek közül a leginkább érdemes megfontolni a menedzsment szolgáltatás igénybevételét, amit ebben a cikkben mutatunk be. Beleértve a hirdetést, takarítást, ügyfélkezelést és a további szolgáltatásokat.

Tovább olvasom >
PRESTON - Az EARTH Hotels lesz a szálloda üzemeltetője

Az EARTH Hotels lesz a szálloda üzemeltetője legalább 10 évig

Az EARTH Hotels, hoteloperátor cég lesz, aki az EARTH Shore hotel üzemeltetésért felel majd. A szerződést 10 évre írtuk alá, amit a titoktartási nyilatkozat aláírását követően meg tudunk Önnel osztani. Fontos szempont náluk, hogy a környezetvédelmet, fenntarthatóságot és a modern gondolkodást egyszerre megjelenítsék a szállodakomplexumban.

Tovább olvasom >